İNCİR REÇELİ YAPIMI..


İncir reçeli,reçellerin en zahmetlisi olsa da bu gözünüzü korkutmasın.

İncirleriniz zümrüt yeşili rengini koruyorsa, şurubu içine çektiğinde yumuşak değil diri kalıyorsa güzel bir incir reçeli yapmışsınızdır.

Tadı için aşağıdaki ölçüleri kullanın ve işlemleri sırayla takip edin..

İşte başlıyoruz..

İncirleri bizim gibi sizin de kendiniz toplama imkanınız varsa, iyi başlangıç diye ben buna derim ! 🙂

Ama tabii ki satın almak da lezzetin sonucunu değiştirmeyecektir.

İncir reçeli için ölçüler:

– 1 Kg. erkek incir

– 1 Kg. toz şeker

– 3 Bardak su

– 1/2 limon suyu

İNCİR REÇELİ

Yapımı:

İncirleri 4-5 kez yıkayıp, acılıklarının gitmesi için de 4-5 kez kaynatmalısınız. Bu işlemden sonra 3 bardak su & 1 Kg. şeker ile hazırlayacağınız şuruba incirleri atıp,incirler şurubu çekene dek kaynatıyoruz.

Pişmesine yakın taze sıkılmış limon suyunu reçele ilave edip altını kapatıyoruz.

Reçellerinizi sıcak olarak kavanozlara aldıktan sonra vakum işlemi için sıcakken kavanoz kapaklarını kapatıp, ters çevirmelisiniz.

Bu sayede reçelleriniz uzun zamanlar,katkı kullanmadan dayanmış olacaktır.

Afiyet Olsun..

İNCİR REÇELİ 2

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: