PARFE..TAM ZAMANI..TABİİ Kİ LİMONLU..


Kesinlikle tam zamanı geldi ! Parfeye bayılanlar için mevsim startı verdi! O kadar nefis ki, parfenin yazı kışı olmaz demek istiyorum.Yaz meyvelerinin hepsiyle yapılabilir ama en favorimiz limondur..

Parfe için söylenebilecek püf noktası pek yok aslında, yapımı oldukça kolay, donmasını beklemek bir o kadar zor..

Kesinlikle 2 ölçüden yapılmalı ve bulabiliyorsanız siz de günlük köy yumurtası kullanmalısınız.

Fotoğraflarda gördüğünüz parfe sondan birkaç önceki,peksimet altıklı olan ve kalınlığı,pürüzsüzlüğü mükemmel hale gelen parfeleri fotoğraf çekmek için bekletemedim 🙂

İşte tarif geliyor..

Malzemeler..

1 pk. peksimet

1 pk. Krem Şanti

2 yumurta

1 su br. süt

2 fincan toz şeker

1 çr.kaşığı limon suyu

1 limon rendesi

HAZIRLANIŞI

Krem Şanti’yi süt ile çırparak buzdolabında beklemeye alıyoruz.

Bir çırpma kabında 2 yumurtanın BEYAZINI köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.

Yumurta SARILARI ve şekeri ayrı bir kapta çırparak içine limon suyu ve limon kabuğu rendesi ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.

Şimdi sırada bu muhteşem üçlüyü bir araya getirmekte..

Hazırladığınız karışımı dökeceğiniz kalıp için bir altlığa ihtiyacınız olacak.Bu altlık genellikle bisküviden yapılır ama üzerine şurup dökülmüş peksimet ile döşenmiş bir kalıp parfe için nefis bir sürpriz olacaktır.

Altlığı bisküvi ile yapmayı isterseniz,bisküvileri tereyağı ile ezmeyi unutmayın..

Parfeler için en ideal yenilebilirlik zamanı buzlukta 1 gün bekledikten sonradır.Bu deneyimi yaşayabilirseniz bana yazın olur mu? 🙂

Afiyet Olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: