ÇİLEKLİ PROFİTEROL..


Limonlu parfeden sonra sırada bekleyen diğer yaz tarifi Çilekli Profiterol!

Yaz meyveleri mutfağa girince ferahlatıcı buz gibi tatlılar için hazırız demektir.Bahar kendini göstermekte bu yıl epey nazlansa da, yaz yine geç geleceğe benzese de, benim çileklerim yeni yeni kızarırken tezgahlarda çoktandır gördüğümüz çilek, mutfakta bahar-yaz kreasyonunda yerini aldı..

Hiç denediniz mi bilmiyorum ama bu hafif  Pate Su hamuru,Krem Şanti ya da krema ve çileğe doyunca bu nefis ve hafif tatlı çıkıyor ortaya..

Pate Su hamurumun tarifi 15 yıllıktır ve garantilidir.Bu hamur biraz hassas bir hamur ve tecrübe ile çok iyi sonuçlar verir.Yine de ilk denemeler için söylüyorum,acemi şansı diye birşey gerçekten de vardır! 🙂

Yapmanız gereken sadece unun çok fazla kavrulmamasına dikkat etmek,bunu yaparken de un ve su karışımının un kokmayana kadar pişmesini sağlamak.Bir de hamurunuzun yumurtaya doyduğu anı yakalamak gerek.Bunun için tarifteki püf noktasına dikkat!

İşte başlıyoruz..

MALZEMELER & YAPIMI

100 gr. margarin

1/2 su bardağı su

Margarin ve suyu bir tencerede pişirin.Ne demiştik? Un kararmayacak ama un kokmayacak da..

Tamam diyorsanız tamamdır..Şimdi 100 gr. unu ekliyoruz ve topaklanmadan pişirmeye devam ediyoruz.Küçük bir püf noktası daha: Bir fiske tuz çok büyük yararlar sağlayabilir..

Şimdi güzel bir hamur elde etmiş olmalıyız.Ilınıncaya kadar bekleyin.

4 adet yumurta yanınızda dursun,bakalım hamurunuz hangisinde size dur diyecek?.. Bu ölçüde yapılan hamur genellikle 3.5-4 adet yumurta alır. Ilınan hamura yumurtaları tek tek kırmaya başlıyoruz.Kırdığınız her yumurta iyice hamura karışana kadar yoğurmaya  devam edin.

Bu aşamadaki püf noktanız şu olacak; parmağınızla bastırdığınızda hamur parmağınıza bulaşıyor ise hamurunuz yumurtaya doymuştur.

Şimdi ister krema torbası ister bir tatlı kaşığı yardımı ile pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine 1 tatlı kaşığı miktarında hamuru diziyoruz.Bazen kağıt kalıplar kullanırım ama her iki yöntem de iyi sonuçlar verir.

Hamurları tepsiye dizmeden önce fırını 170 C ‘ye getirip çalıştırmalısınız.Pate Su hamurları kızgın fırına girecek ve 5 dk.sonra 4-5 katına çıkmış, içi meyve ve krema için yer açmış nefis profiterol hamurlarınız olacak..

Hamurları fırından çıkarıp, ılındıkları zaman tam olarak koparmadan ortadan kesiyoruz.İçlerine  Krem Şanti ya da krema ve sivri şekillerde kesilmiş çileklerle dolduruyoruz.Üzerine pudra şekeri serptiğiniz an servise hazırsınız..

Afiyet Olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: