MİLFÖY VE ET SOTENİN ÖNLENEMEZ BULUŞMASI! :)


Sadelikteki görkemi farkedeli çok oluyorsa,bu anlayışın yaşamınızın her alanına yayılması fazla sürmemiştir.Yaratıcılığın göstergeleri için en favori alanınız mutfaksa, bu karmaşadan uzak,sade ama muhteşem iki lezzetin buluşmasına kulak verin..

Yemek söz konusu olunca geleneksel yöntemlerden hoşlanıyorsanız milföy hamurunu kendiniz yapmayı tercih edebilirsiniz.İyi bir un ve iyi bir margarin her zaman harika sonuçlar verir.Bunun için, yazının sonunda iyi bir  milföy hamuru tarifi bulacaksınız..

Et sote için ise özgürsünüz,kuşbaşı doğranmış et,doğranmış domates,biber,soğan,baharatlar..Etler iyi pişip, domatesin suyunu çektiyse nefis bir et sote milföy hamuruyla fırındaki yerini almaya hazır demektir..

Bunun için milföy hamurlarını,pişirme kağıdıyla kapladığımız fırın tepsisine diziyoruz.Kabarmalarını istiyoruz; bunun için hamurları delmeyeceğiz ve tepsiyi ısıtılmış fırına vereceğiz.

Milföyler kabarıp piştiğinde ortalarına bir miktar et soteyi yerleştiriyoruz.İşte bu kadar kolay,bir o kadar da lezzetli..

Afiyet olsun.. 🙂

MİLFÖY HAMURU

  • 1 kg.  un 
  • 25 gr tuz
  • 500-600 gr cok soguk su
  • 250 gr tuzsuz kati ve cok az eritilmiş yağ (Bu yağ hamuru yaparken hamuzun içine karışacak olan yağ)
  • 500 gr tuzsuz soguk kati yağ.(Stretch plastik ustune koyup  merdane ile döverek yumusatmamız gerekli,Bu yağ hamurun arasına zarf yaparken ve katlarken konacak
  • Hamuru yoğuracağımız tezgah çok soğuk olmalı..

Kullanacağımız un çok kaliteli ve su cok soğuk olmalıdır..Yağ ise tuzsuz ve kuru, nemsiz, kaliteli gerçek katı yağ olmalıdır.

Hamuru yoğurup stretch filme sarıyoruz ve 5 C soğuklukta  buzdolabında 20-30 dakika bekletiyoruz.

Zarflanacak katı ,soğuk yağı strecth filmin üzerine  merdane ile döverek yumuşatıyoruz ve  buzdolabına kaldırıyoruz.

Hamuru dinlenince,unlanmış tezgahta  dikdörtgen uzun bir şekilde açıp, 1/3 üne buzdolabından 5-10 dakika önce çıkardığımız yağı yayıyoruz. Hamuru mektup zarfı şeklinde katlıyoruz.

Şimdi hamuru, diğer yönünden ve katları aşağıda kalacak şekilde  kendi boyunun 3 katı açıyoruz.Kalan margarinden bir parça daha yayarak yine zarf şeklinde katlıyoruz.Stretch filme sarıp buzdolabiında 20-30 dk. bekletiyoruz.

Bu işlem 2 kez daha tekrarlanacaktır..

Son katlama işlemi bittiğinde, hamuru  buzdolabında  1 gece bekletiyoruz. Milföy hamuru artık kullanıma hazır.Yapılışı zahmetli olan bu hamur lezzetiyle uğraşınızın hakkını fazlasıyla verecektir..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: