EL AÇMASI KIYMALI BÖREĞİ BİR DE BÖYLE KATLAYIN..


Çiftlik Günlüğü’nün bu günkü yazısında bahsettiğim kıymalı börek..Elde açılmış yufka gibisi yoktur,gerçekten uğraştığınıza değer..Üstelik eliniz artık alıştıysa tüm aşamalarıyla bu börek sadece 1 saatinizi alacaktır.

Mutfakta terapiye inananlardansanız, çabalarınız süreyi kısaltmaktan çok uzatmaya yönelik olacaktır ama zaman bize her zaman cömert davranmaz.Yine de nefis bir börek için 1 saate değer 🙂

Hadi başlayalım..

Klişeleri çok sevmem ama bazen gerçekten tam yerini buluyor,bu da hazırlayacağımız hamur ‘kulak memesi kıvamında’ olacak demektir 🙂

MALZEMELER

-1 kg. un

-1 çay kaşığı tuz

-1 çay kaşığı yaş maya

-1 yemek kaşığı zeytinyağı

-Kıvamı ayarlayacağınız ölçüde ılık su

Bu hamurda yaş maya kullanıyoruz fakat çok az..Bunun için; ortasını açtığımız elenmiş un ve tuz karışımının çukur kısmına bir miktar su ve zeytinyağını  döküyoruz.Oluşan havuzda elinizle yaş mayayı eritebilirsiniz.

Hamuru yoğurup biraz dinlendirirken,iç malzemeyi hazırlayabilirsiniz.Ben bu börek için soğan ve kıyma kullandım,siz alternatifleri de kullanabilirsiniz..

YAPIM

Bezeler halinde kestiğimiz hamurlardan iki adedini 26 cm. çapında açıp arasına zeytinyağı sürerek üstüste dinlenmeye bırakıyoruz.Siz diğer iki parça hamuru açarken,bu yufkalar da dinlenmiş olacaktır.

Üstüste konmuş 2 adet yufkayı 4 kenarından tutarak dairenin ortasına doğru katlıyoruz.

Oluşan kare yufkanın 4 köşesine hazırlanan karışımdan bir miktar koyuyoruz.Şimdi fotoğrafta görülen şekilde böreklerinize son şeklini verebilirsiniz.

Kenarlarını parmaklarınızla bastırın ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.Susam ve harika çörek otu da çok yakışacaktır..

Fırın ısısı 150 C ve pişme süresi..süre tutsaydım kesinlikle söylerdim ana üzeri kızarmış börek kokusu size kesinlikle pişme zamanını söyleyecektir..

Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: