TART – ŞEFTALİ..


“Şeftalinin mevsimi geçebilir ama  “TURTA” nın asla! ”

Şu an bu sloganın ışığında hareket edersek mevsimin de bizden yana olacağını hissediyorum,ne dersiniz?:)

Bir bakalım..Elimizde nefis bir turta hamurunun tarifi var..Şeftalimiz yok ama kışı karşılamaya hazırlanırken, harika yeşil elmalar akşamlarımıza eşlik etmeye çoktan başladı..Buraya kadar herşey iyi  görünüyor,bundan sonrasında neler olacağını da görmeye hazırız..Hiçbir şey bizi turta yapmaktan alıkoyamaz!! 🙂

Turta hamurunu hazırlamakla başlayalım:

Malzemeler

HAMUR İÇİN;

– 2 yumurta

– 8 yemek kaşığı toz şeker

– 7 yemek kaşığı un

– 100 gr. tereyağ (oda sıcaklığı)

– 1/2 pk. kabartma tozu

– Şeftali,elma ya da vişne

-Meyveli jöle

Hadi başlayalım..Şimdi şeker ve yumurtaları eziyoruz, karıştırmak değil..mikser?..mutfakta en favori oyuncumuzsun ama bu turtada sen kuliste bekleyeceksin..Şimdi sıra işe biraz sabır katmakta..Şekeri ezerek eritiyoruz.Margarini oda sıcaklığında tutmuş olmak şimdi çok işimize yarayacak.Yumurta ve şekere margarini ekleyip ezmeye devam ediyoruz.Karışım homojen hale gelince un ilave ediyoruz .elde ettiğimiz hamuru 7 dk.lık bir bekleme için köşesine alıyoruz..

Şimdi biraz el çabukluğu..Şeftali kullandığımızda,hamuru hazırlamadan önce şeftalileri dilimleyip hazır tutabilirdik.Ama elmalar için durum biraz farklı..Kararmalarını istemeyiz ve bu 7 dk.lık süreçte elmaları dilimlemeyi başarabiliriz.Motivasyon için bir sevdiğiniz şarkıyı zamanlayıcı olarak kullanabiliriz:)

Şarkı ve 7 dakika bittiğinde,tezgahta turta hamuru,kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş elmalar,tereyağıyla yağlanmış turta kalıbı- bazen de kelepçeli kalıp,neden olmasın?-  hazır bulunuyorsa başarıyoruz demektir..:)

Hamuru kalıba yerleştiriyoruz,kenarlar da kaplanacak şekilde..Üzerine şeftali ya da elma ya da vişne ya da hepsi !! sıralıyoruz..Biraz tarçın serpelim,tarçını elmadan ayırmak çok trajik bir hata olur sanırım..

Isıtılmış fırında 180 C ‘de kızarana kadar pişiriyoruz..Fırından çıkardığımız ve biraz soğuttuğumuz turtanın üzerine elmalı jöle karışımını hazırlayıp döküyoruz..

Turtalar da pastalar gibi buzdolabında bir gün bekledikten sonra çok daha nefis olan yiyeceklerdir.Ama bu konuda ısrarcı olmaya gerek yok,bu kural ne zaman uygulandı ki?.:) Afiyet Olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: