OSMANLI-2010 KAZANDİBİ..


Kazandibi tatlısının Osmanlı Mutfağı’ndan  geldiğini biliyoruz ama çıkış noktası merak uyandırmıyor değil..Osmanlı Mutfağı aşçılarından birinin muhallebiyi yakmasıyla oluştu şeklinde bir senaryo ile konuyu geçiştirebiliriz ama bu hikaye bizi kazandibinin tadı kadar tatmin eder mi? Gerçek hikayeyi bilen var mı? Bizimle paylaşır mı? Oluşumunu merak ettiren tek tatlı kazandibi değil elbette..Özellikle Osmanlı Mutfağı böyle gizemli hikayelerle dolu..Bir yandan tatlıyı yaparken diğer taraftan gizemi çözmek fena fikir gibi gelmiyor..

Tarifi ile hikayesini buluşturduğunuz tozlu sayfaları gün ışığına çıkarma zamanı..

Şimdilik kazandibinin sadece tarifi..Hikayeyi bekliyorum,arıyorum..

Malzemeler

MUHALLEBİ İÇİN;

– 1 lt. süt

– 1 su bardağı şeker

– 3 yemek kaşığı nişasta

– 3 yemek kaşığı pirinç unu

– 1 yemek kaşığı tereyağı

KARAMEL İÇİN;

– Tepsiyi kaplayacak kadar toz  şeker

Yapım Aşamaları

Tüm malzemeler orta ateşte pişirilerek,muhallebi elde edilir..

Büyük bir tepsi ocağın üzerine konur ve içinde  toz şeker eritilir.

Muhallebiden alacağımız bir kaç kepçe tepside yakılır..

Son olarak tepsi ateşten alınır ve kalan muhallebi karamelize olan karışımın üzerine dökülür..

Soğuyunca çok afiyet olur:)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: