SEZONUN SON ENGİNARLARIYLA EFSANE ENGİNAR DOLMASI..


Mevsimin son enginarlarıyla gerçek bir Ege mutfağı tarifi;

Malzemeler:

*Taze soğan

*Maydonoz

*Dereotu

*Taze kekik

*Domates

*Pirinç

*Zeytinysğı

*Limon

*Tuz,karabiber

Enginarlar,taze yapraklarını üzerinde bırakacak kadar ayıklayıp,iç malzemeyi hazırlayana kadar limonlu suda bekletiyoruz.Tüm mazlemeleri iyice karıştırıp enginarları dolduruyoruz..Tencereye yerleştirilen dolmaların üzerine 1 bardak sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişiriyoruz..

İç malzeme için ölçü vermek isterdim tabii ama hiç ölçülü yapmadım:)Eğer iç artarsa asmadan toplayacağım birkaç yaprak durumu kurtarıyor..

Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: