İNCİR REÇELİ,TAM ZAMANI KAÇIRMAYIN!!:)


NİSAN GELDİ VE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ İNCİR REÇELİNİN TAM ZAMANI! ZÜMRÜT GİBİ BİR REÇEL İÇİN KULLANILAN İNCİR BU İNCİRDİR.DAHA OLGUNLAŞMADAN BU BOYDAYKEN TOPLANIR,BİRAZ ZAHMETLİCE REÇELİ HAZIRLANIR VE BU ZÜMRÜT TANELERİ BU ZAHMETE DEĞDİĞİNİ FAZLASIYLA GÖSTERİR.BU REÇELİ,ZÜMRÜT YEŞİLİYLE ,TARİFSİZ KOKUSUYLA SANAT ESERLERİ KOLEKSİYONUNUZA KOYMAK GELİR İÇİNİZDEN:)

MALZEMELER

1/2 kg reçellik (erkek) incir
1/2 kg şeker
2 su bardağı su
1/2 adet limonun suyu

YAPIMI

İncirlerin kabuğu soyulur.Alt ve üst kısmı kesilip,tencereye konur ve üzerini örtecek kadar su eklenir ama ben önce göztaşında bekletip sonra bol su ile yıkarım:)Sonra 5 dakika kaynatıp suyu süzülür.İncirlerin suyu iyice süzülünce kenarlardan bir çentik attığımız yerden hafifçe sıkarak kalan sütünü de çıkarmasını sağladıktan sonra incirlerimiz buruşur ama ben merak etmem çünkü yine şişecekler:)

Başka bir tencerede su ile şekeri kaynatılır.Şeker iyice eridiğinde limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatılır .İncirleri ilave edilip  20-25 dakika daha kaynatılır.Reçel kıvamına gelince altı kapatılır.Ve kavanozlara konur ama kapakları sıcakken kesinlikle kapatılmaz.Yoksa reçel bozulur.Soğumalarını beklemeyi unutmayın:)

Afiyet Olsun…


Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: