ZEYTİNYAĞLI REZENE YATAĞINDA ÇİPURA SOTE..


Bu tarifi ben de yeni öğrendim,arapsaçının tarihini araştırırken rastladım.Biz arapsaçını kuzu etiyle yaparız ama burada işin içine balık girmiş.Buna kayıtsız kalamazdım!:)

Zeytinyağlı Rezene Yatağında Çipura Sote

Malzemeler (4 kişilik):

4 adet çipura filetosu (derileri üzerinde bıçakla 3-4 delik açılmış)

2 kök rezene ve körpe yaprakları

1 orta boy soğan, zar doğranmış

2 dal taze kekik

1 havuç

1 diş dövülmemiş sarmısak

1 bardak+ 6 çk. sızma zeytinyağı

11/2 bardak sebze suyu (stok)

Tuz-taze çekilmiş karabiber

Yapılışı

Rezene köklerini dallarından ayırın. Patates soyacağı ile köklerin üzerini soyun ve her birini dörde bölün. Tencerede zeytinyağı içinde soğanlarla sarmısağı yumuşatın ve kök rezene ile yaprakları ekleyip, beş dakika çevirerek pişirin. Sızma zeytinyağı, sebze stoku (veya su), kekik, havuç, tuz-biber ekleyip rezeneler yumuşayana dek kısık ateşte kapaklı pişirin. Pişince havuç, sarmısak ve kekiği çıkarın.

Yapışmaz tavada 6 çorba kaşığı (çk.) zeytinyağını kızdırın ve kurulanıp tuz-biberlenmiş çipuraların önce derili yüzünü 4, sonra diğer yüzünü 2 dakika pişirin.

Servis için:

Önceden iyice ısıtılmış büyük çukur yemek tabaklarının ortasına rezeneleri paylaştırın. Etrafına yemeğin suyundan dökün. Rezenelerin üzerine ise çipura filetolarını oturtun. Sıcak servis edin. Dilerseniz etrafına ilave zeytinyağı gezdirin.

© 2004 Arman Kırım, Ph.D.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: