SAKIZLI MUHALLEBİ..


Sabah çiftlik komşumuzdan tatlı ineğinden sağdığı sütü aldık,bir kısmını peynir yapımında kullandıktan sonra kalan 2 lt.yi de muhallebi yapmak için kullanalım dedim.Ve mutfak terapisi saatleri başladı..

MALZEMELER

2 lt.süt

1 pk.margarin

1.5 su bardağı un

2 su bardağı şeker

Vanilya

İstenen miktarda damla sakızı

YAPIM

Margarin eritilir.Unla birlikte kavrulur.Un kokusunu kaybedip,güzelce kavrulunca soğuk süt ilave edilir.Vanilya ve sakız eklenir.Piştikten sonra 10 dk.mikserle çırpılır.Üzerini tarçınla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: