EVDE YOĞURT YAPIMI..


Evde yapılan,katkısız,içindeki her bir zerreyi bilerek oluşturduğumuz yiyecekler gibisi yoktur.Günümüzde her gıda maddesini evde yapmak mümkün olmasa da yüzyıllardır her evde yapılan ve her kültürde yenen yoğurt ,hala evlerimizde yapabileceğimiz bir yiyecek.Ve gerçekten çok kolay.Tadı da gerçek yoğurdun nasıl bir tat olduğunu bize hatırlatan türden bir tat..Hadi şimdi birlikte yapalım.Biz yoğurt ve peynir yaparken komşu ineklerimizin sütünü alıyoruz her sabah.Ama bunun için imkan olmadığı durumlarda günlük sütlerden de yararlanılabilir.

Sütü bir tencerede kaynatıp,ılınması için bekletiyoruz.Sütün sıcaklığı 40-45 C ye düşünce,bir miktar yoğurt ve süt ayrı bir yerde karıştırılarak sütün tamamına eklenir ve karıştırılır.Bu işlemi yoğurdunuzu mayalayacağınız kapta yapabilirsiniz ve karıştırma işlemi bitince kabınızın üzerini temiz bir örtüyle kapatıp 4-5 saat mayalanmaya bırakırsınız.Bu sırada ortam ısısı karışımınızı yaklaşık 37 C de tutacak şekilde kalmalı, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmamalıdır.Mayalanma işlemi bitince yoğurdumuzu buzdolabına kaldırıyoruz ve bir süre orada dinlenmeye bırakıyoruz.Tadı ve kıvamı hayranlık uyandıracak kadar güzel bu yoğurt gerçek sağlık kaynağıdır.Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: