PEYNİRLİ KURU POĞAÇA VE SERVİS YÖNTEMİ..


İşte geleneksel poğaça tarifi..Bizim soyağacı kadınlarının hepsinin bildiği,yaptığı ve hala eskimeyen poğaça tarifi..Yeni tarifler hayatımızı zenginleştirse de bazı tariflerin tadı hep aranıyor..

Büyük bir kaba 1 çay bardağı sıvı yap konur.(Önce sıvı malzemeleri karıştıracağız).1 yumurta,2/3 su bardağı yoğurt ile birlikte karıştırılır.

Karıştırma işlemi için eller kullanılır.Eskiden neyse de,yumurtayı kendimiz toplayıp,yoğurdu kendimiz yapmışken,işin içine mikser karıştırmak pek hoş olmayabilir.Mikserin gönlünü muhallebi yapımında almıştık zaten:)

Bu karışıma 100gr.oda sıcaklığında bekletilmiş margarin ya da tereyağ,1 çay kaşığı karbonat,1 pk.kabartma tozu,1 tatlı kaşığı tuz ve 4-4.5 su bardağı un eklenir ve güzelce yoğurulur.

Hani muhallebi yapmadan önce peynir için ayırdığımız süt vardı,evet evet o sütten yaptığımız peynir hazır olunca bir kaba bu peynirden alıyoruz,içine maydonozları doğrayıp biraz karabiberle karıştırıyoruz.

Hamurdan parçalar alıp,içine bu karışımdan koyup kapatıyoruz.Üzerine yumurta sarısı ve tabii ki susam..

Şimdi bu poğaçanın en çok dikkat edilmesi gereken kısmına geldik.Servis!Nasıl servis yapmalıyız?
Bunu 2 örnekle açıklayalım:

YANLIŞ SERVİS:


DOĞRU SERVİS:


Ne pişirirsek pişirelim,tadı en çok tek kişi için servis edilmediğinde çıkar.Poğaçanızı paylaşacak sevdiğiniz varsa yanınızda en tatlı poğaçayı siz pişirmişsiniz demektir.Afiyet olsun:)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: