ODUN ATEŞİNDE KURU FASULYE..


Fasulye sırıklarını dikmeyi,uzayan fasulyeleri bu sırıklara sarmayı ve fasulye hasatını sizlerle paylaştığım günleri hatırlıyor musunuz?Hani o fasulyelerin bir kısmını kurutmuştuk..Evet evet o fasulyeler.O kadar ektik,diktik,topladık,kuruttuk,şöyle güzel bir kuru fasulye yapmadan olur mu?:)

Öncelikle akşamdan ıslatma işlemi için 2 su bardağı kuru fasulyeyi bir kaba aldık.Ve bir baktık ki ertesi gün olmuş bile:)

Şimdi ön hazırlığımızı yapalım..Önce bahçeye çıkılır,odunların olduğu bölümden birkaç odun alınarak bahçedeki kuzine yakılır.

Sonra mutfağa dönülür ve fasulyeler için güzel bir güveç seçilir.

Fasulyeler güvece alınır,üzerine bol su eklenerek 15 dk.kadar haşlanır.

Fasulyeler ayrı bir yerde beklerken,1 adet soğan ince ince kıyılır.Güvece 5 çorba kaşığı kada zeytinyağı konularak soğanlar biraz kavrulur.Birkaç sivri ve kırmızı biber ince doğranarak kavrulmakta olan soğanlara eklenir.

Sıra salçada..Biber ya da domates..Kilere gidilir ve karar orada verilir.

Tüm malzeme kavrulduktan sonra tencereye 4-5 bardak su konulur,bir taşım kaynayınca fasulyeler süzülür,güvece eklenir.İçine birkaç tane kurutulmuş sivri biber eklenerek kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.

Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: