ÇİĞ BÖREK..


ÇİÇEKLERİMİZİ DİKTİK,TATLI TATLI YORULDUK,ŞİMDİ DE GÜZEL GÜZEL DİNLENME ZAMANI..EN GÜZEL EŞLİKÇİ SICACIK ÇAY VE ÇITIR ÇITIR BÖREKLER..

HEMEN PAYLAŞIYORUM TARİFİ,SICAK SICAK..

HAMURU İÇİN,

500 gr.un

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

su

İÇ MALZEMESİ

250 gr.kıyma

1 adet kuru soğan

karabiber

tuz

KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ

YAPILIŞI

Unu bir kaba ya da tezgaha eleyip içine yumurta,su ve tuzu ekliyoruz.Hamurun kıvamı,evet evet,şu meşhur kulak memesi kıvamı olmalı:)

Hamuru güzelce yoğurup yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.Üzerlerini örtüp,onlar dinlenirken içini hazırlıyoruz.Soğanı rendeleyip,tuz,karabiber,kıyma(kıyma çiğ olmalı,kavurmuyoruz) ve biraz su ilave edip karıştırıyoruz.Bu iç kuru olmamalı,hamura yayılmalı.

Dinlenmiş hamurlardan bir beze alıp,un serptiğimiz tezgahta innncecikkk açıyoruz.İç harçından biraz alıp hamurun yarısına yayıyoruz.

Hamuru kapatıp kenarlarını parmaklarımızla iyice bastırıyoruz.

Kızgın yağda altlı üstlü kızartıp afiyetle yiyoruz.Yanına da çay demiştik değil mi,demliğin içine bir öğütülmemiş karanfil atmayı unutmayın..:)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: